Cora Casa eiendom.

Strendene!
  Strendene på Costa Blanca.

Blått flagg viser deg de beste strendene.


Sanden og sjøen på Costa Blanca er blant de reneste i verden, 
og har rett til å smykke seg med det blå flagget.

Spania er det land i verden som har flest av de anerkjente blå flaggstrendene.
På Costa Blanca er det ikke snakk om små «fislestrender». Strendene strekker seg gjerne kilometervis langs kysten, og byr på deilige bademuligheter i rent vann. Med rene omgivelser. 

Renhet i vann og på land er et av hovedkriteriene for å oppfylle kravene til å heise det blå flagget. Det er den ikke - kommersielle internasjonale organisasjonen Foundation for Environmental Education (FEE) som deler ut de blå flaggene. 

Det blå flagget tildeles kun for ett år av gangen. Hvis et av kriteriene ikke oppfylles et år, mister stranden retten til å heise det blå flagget neste år.

Vannkvaliteten måles jevnlig, og strender som ikke har rent nok vann det ene året, blir strøket av listen det neste.

Det deles også ut blått flagg til båt marinaer som oppfyller bestemte kriterier. Les mer på: www.blueflag.org

De Spanke strendene er de rensete i Europa, ifølge FEE (Foundation of Enviromental Education). Mer enn 450 av landets strender er premiert med prestige fylte "Blue Flag"'.
Ingen land i Europa kan matche Spania når det gjelder antall "Blue Flag," strender.
Costa Blanca innehar den spanske første plassen, med mer enn 100 blå flagg strender.

Guardamar og La Marina til Santa Pola.

Guardamar del Sergura ligger ved munningen til elven Segura, og er omgitt av palmer og eukalyptus trær, plantet her for å unngå erosjon av Spanias flotteste strender. Guardamar har oppstått på bakgrunn av den gunstige strategiske posisjonen på en bakketopp over Vega Baja, noe som gjorde det til et perfekt tilholdssted, for de som bosatte seg i denne delen av Spania.
Både Guardamar og Pineda strendene er dekket med fin hvit sand, og omringet av duftene furu trær som vokser i området. Strendene er så lange som øyet kan se. Guardamar stranden er en av de best vedlikeholdte i Spania.
Hvis du liker sport kan Guardamar tilby alle typer tenkelige vannsporter, som seiling, vindsurfing, vannski, dykking, kano, jet ski, etc. Marinaen de las Duna som ligger ved elvemunningen, tilbyr alt dette og har ca 500 båtplasser. Her finnes også en 2 km lang bane for seiling med småbåter, et trygt sted for å lære å seile.


Våtmarks området mellom Santa Pola og La Marina.

La Mata og Torrevieja.

Torrevieja har fått navnet sitt fra et gammelt tårn - Torre Vieja. Foruten og være kystby, er byen omgitt av naturparker og to store naturlige innsjøer. Laguna de Torrevieja og Laguna de La Mata. Disse saltsjøene danner et spesielt bra mikroklima, som gjør at området er utpekt av WHO til et av verdens sunneste sted og bo.
Det er 5 strender I Torrevieja, La Mata, Los Locos, Playa del Cura, Playa Acequión og Playa de los Naufragos. Alle strendene innehar "Blue Flag," dette er noen av de beste strendene ved Middelhavet.
Real Club Nautico of Torrevieja & Puerto Deportivo Marina har i overkant av 1500 båtplasser, marinaen i Torrevieja, har  utmerkede fasiliteter, som restauranter, butikker, mm.

 

Orihuela Costa.

Nesten som en forlengelse av Torrevieja, kommer kystlinjen til Orihuela. Orihuela er en av de største kommunene i Spania. Byen Orihuela ligger ca 20 km. inn i landet, mens kystlinjen er 16 km. lang, med klipper, klart vann, og 6 sandstrender. Punta Prima, La Zenia, Playa Flamenca, Cabo Roig, Campoamor, og Mil Palmeras. Her nyter man livet.

 

 


Costa Blanca.


Orihuela Costa.


Guardamar del Segura.


Puerto Marina på Orihuela Costa.


Flamenco fugler ved La Marina.


Det er fiskeauksjon / marked i byen hver morgen.