Cora Casa eiendom.

Beliggenhet !  Guardamar del Segura.

Byen er plassert rett ved elv munningen til Rio del Segura. Plasseringen av landskapet er en av de mest unike i Valencia, med en original kombinasjon av omfattende sanddyner, som er beskyttet av grønn skog, fruktbar mark, med produksjon av sitrusfrukter, som appelsiner og sitroner og det dyrkes oliven, alcachofas, tomater, og diverse andre sydfrukter og grønnsaker. Bøndene her tar opp nypoteter til jul, og om sommeren. Skogen "La pinada de Guardamar", med 800 dekar, som ligger parallelt ved kysten, er en utrolig opplevelse i seg selv.

Her opplever du kanskje Spanias flotteste strender, flere kilometer med sandstrender av beste kvalitet, alle med EUs blå flagg. Strendene er omkranset av sanddyner, barnålskog, eucalyptus planter og palme trær.

Guardamar er en travel liten by, med ca 12.500 innbyggere. Byen ligger sentralt plassert, ca 35 km syd for Alicante, 11 km nord for Torrevieja og ca 50 km nord for Cartagena, i Alicante regionen, La Vega Baja / El Baix Segura, i Valencia fylke.

_
Sand strendene på Costa Blanca kysten.

Fiestas.

Fest dagene er en viktig del av livet i Guardamar. Karnevalet i februar, med kostymer og utendørs fester.

Hellige uker i påsken, med prosesjoner og skuespill fra Jesu lidelse. Dette er meget spektakulært og må oppleves.

Cristianos og Moros fest i juli, til ære for byens padrona, parader med "comparsas", inntoget i festningen, fyrverkeri, og spillet om legenden L'Encantà.

I juli er det Maurerne og de Kristnes parader, utendørs fester, skuespill, fyrverkeri og muskedunder skyting.

Festen til ære for virgen Rosario en 27. juli hvert år.


Påskefeiring i Guardamar.--


13nd. dag jule feiring i Torrevieja.


----Karnevalet i Februar.

Kultur.

På grunn av Guardamar's geografiske plassering, har byen blitt valgt av mange forskjellige kulturer, både Iberere, Romerer, Araberer, og Kristne.

Historiske rester av disse sivilisasjoner kan ennå sees her. Det er etter den Iberiske bosetningen, av Cabezo Lucero, funnet kunst som eks. La Dama de Guardamar ”Damen fra Guardamar”, fra år 300 før Kristus, og en rekke mosker fra den arabiske perioden.

 

spania_kart.jpg (117502 byte)
Kart over Spania.

costa_blanca_kart.jpg (100759 byte)
Kart over Costa Blanka Kysten.

guardamar_kart.jpg (146209 byte)
Kart over Guardamar del Segura.

guardamar_playa.JPG (52401 byte)
Strendene i Guardamar.